TIPS INFÖR BARNENS SPORTAKTIVITETER

Ska ditt barn börja med ny sport till hösten? Kanske fotboll, handboll, dans eller ridning? Vi har fem tips på hur du kan göra för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

1. Vill ditt barn börja med något, men är osäker på vad? Ägna lite tid åt att forska om vad som går att hitta på i närheten av där ni bor, och lägg fram flera förslag. Försök att se till så att ditt barn inte börjar med något på grund av grupptryck eller press.

2. Lär barnen att vara både bra vinnare och bra förlorare. Detta är viktigt för att barnen ska fungera tillsammans, särskilt i lagsporter såsom fotboll och handboll.

3. Heja på ditt barn, så mycket det går. Ditt stöd är viktigt! Särskilt om någon träning skulle gå lite sämre.

4. Se till att ditt barn får i sig ordentligt med mat. Mellanmål är viktigt, och likaså är en bra, hälsosam middag!

5. Märk upp ditt barns sportkläder och tillbehör så att inget kommer bort eller blandas ihop med någon annans.  Med vårt smidiga sportpaket får du allt du behöver, så att du kan märka upp allt från vattenflaskor och skor till kläder, handdukar och gympapåsar. Paketet innehåller vinyletiketter för skor, mini-vinyletiketter till vattenflaskor och liknande, namntaggar till jackor, självhäftande namnetiketter till kläder samt trycka-fast-namnetiketter som fungerar bra till kläder och strumpor. Paketet hittar du här.